İspanaq və digər yarpaqlı tərəvəzlər

Onların becərildiyi yerdən asılı olaraq yüksək səviyyədə nitrat var. Nitratın özü tamamilə zərərsizdir, lakin bəziləri kanserogen olduğu bilinən nitritlərə və nitrozaminlərə çevrilə bilər. Bu, qanın oksigen daşıma qabiliyyətinə təsir göstərə bilər və kiçik uşaqlarda "Mavi körpə sindromu" adlı bir vəziyyətə səbəb ola bilər. Buna görə də ispanaqı yenidən qızdırmaqdan mümkün qədər çəkinmək lazımdır.

Göbələk

Göbələyin tərkibindəki olan zülallar, fermentlər və mikroorqanizmlər tərəfindən asanlıqla parçalana bilirlər. Düzgün saxlanmazsa, tez parçalana və yenidən qızdırıldıqda mədə narahatlığına səbəb ola bilər. Lakin, onlar soyuducuda 24 saatdan çox olmayan müddətə saxlanılırsa və tövsiyə olunan 70C-də yenidən qızdırılırsa, ümumiyyətlə problem deyil.

Kartof

Yenidən qızdırılan kartofun problemi qızdırma prosesində deyil, bişmiş kartofun necə saxlanmasındadır. Clostridium botulinum (botulizm) soyuducuya qoyulmadan otaq temperaturunda, xüsusən də folqa ilə sarıldıqda və oksigendən uzaq saxlanıldıqda, böyüməsi üçün şərait əlverişlidir. Kartofun yenidən qızdırılması həmişə onları məhv etmir. Buna görə kartofu təhlükəsiz saxlamaq vacibdir.

Düyü

Bişmiş düyünün necə saxlanması yenidən qızdırmaqdan daha vacibdir. Əgər düyü otaq temperaturunda qalsa, qusma və ya ishala səbəb olan zəhərlər yarada bilər. Düyünü yenidən qızdırmaq bu zəhərləri yox etməz.

Toyuq

Yumurtalarda olduğu kimi, toyuq və digər quş ətlərində də standart olaraq salmonella ilə çirklənmə var. Bu, xüsusilə mikrodalğalı sobalarda problemli ola bilər, hansı ki, istilik dalğaları kimi yeməyə bərabər şəkildə nüfuz etmir, yəni yeməyin bəzi hissələri digərlərindən daha tez bişir. Bu səbəblə ətin içəridən və xaricdən bərabər şəkildə bişirilməsini fasilələrlə çevirərək təmin etmək vacibdir. Toyuq ətinin qırmızı ətlə müqayisədə yenidən qızdırılması məsləhət görülmür, çünki o, qırmızı ətdən daha çox zülallıdır və yenidən qızdırıldıqda fərqli şəkildə parçalanan zülallar mədədə narahatlıq yarada bilər.