Qidalanma rasionu ömrün uzunluğuna təsir göstərir.
İndex.az UfacityNews.ru nəşrinə istinadən yazır ki, ABŞ-dan olan qida mütəxəssislərinin fikrincə, yüksək emal olunmuş qidalar sağlamlıq üçün təhlükəlidir.
Bunlara qazlı içkilər, qəlyanaltı qidalar, email edilmiş yağlar, şəkər, nişasta və natriumda yüksək olan taxıllar və emal edilmiş ətlər, həmçinin karragenan, mono və diqliseridlər, karboksimetilselüloz, polisorbatlar və soya lesitini kimi emulqatorlar daxildir.
Bu məhsulların qida faydaları yoxdur və sağlamlığınız üçün zərərli olan maddələrlə doludur.
Alimlərin fikrincə, onların müntəzəm istifadəsi xərçəng, psixoloji pozğunluqlar, həmçinin şəkərli diabet, ürək-damar xəstəliyi, insult kimi digər təhlükəli xəstəliklərin inkişaf riskini artıra bilər və ümumiyyətlə ömrü qısaldır.
